Natuursteenstunter: voor een betaalbaar en kwalitatief hoogwaardig composiet aanrechtblad!

Meer weten over een composiet aanrechtblad? Hieronder treft u meer informatie over de eigenschappen van dit bijzondere materiaal voor in de keuken, badkamer of als vensterbank. Composiet is een van de meest verkochte materialen van ons bedrijf. Wij verkopen dan ook vrijwel alle merken composiet: Silestone, Caeserstoneen Diresco. Weet u al genoeg over composieten werkbladen? Klik dan direct door naar de kleuren en de prijzen.

Alleen de beste composiet-leveranciers: Caeserstone, Diresco, Silestone en Ionia

Natuursteen-stunter.be werkt uiteraard alleen met de beste composiet leverlanciers ter wereld: Caeserstone, Diresco en Silestone. De kwaliteit van deze merken is zeer hoogwaardig. Kleur- en structuurverschillen worden door een minimum beperkt en het materiaal wordt uitvoerig onderworpen aan kwaliteitstesten. Hierdoor kunnen wij u standaard 5 jaar garantie bieden op uw composiet aanrechtblad!

Eigenschappen, voordelen en nadelen van een composiet aanrechtblad

Hieronder treft u meer informatie over de eigenschappen van een composiet aanrechtblad. In ons assortiment hebben wij alleen maar producten waar wij volledig achter staan. Dit zorgt ervoor dat wij materiaal uitzoeken dat kwalitatief goed en functioneel is. Composiet heeft heel veel voordelen maar helaas ook een paar nadelen. Hieronder leest u precies wat deze voor- en nadelen zijn.

Een composiet aanrechtblad geeft een fraai resultaat in de keuken of badkamer.

Wij bieden sinds twee jaar ook aanrechtbladen van composiet materiaal aan. Een Composiet aanrechtblad is opgebouwd uit meerdere elementen van kwartszand en bindingsmiddel. Hierdoor is een breed scala in kleuren mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om spiegelende effecten in composiet te verwerken. Dit geeft een fraai resultaat in bijvoorbeeld een keuken of badkamer. Er zijn ook juist hele matglans afwerkingen mogelijk wat een modern resultaat geeft.

Composiet: meerdere polijstlagen en daardoor zeer onderhoudsvrij.

Composiet wordt in verschillende stappen gepolijst. Hierdoor bereikt het een homogene laag met een egale kleur. Het intrekken van vloeistoffen, vetten of vocht wordt hierdoor tot een minimum beperkt. Wij leveren van diverse fabrikanten zoals, Diresco, Silestone of Caesarstone, deze verwerken composiet op een vergelijkbare manier met herhaaldelijk polijsten. Composiet is hierdoor een zeer duurzaam materiaal dat krasvasteen zeer onderhoudsvrij is. Na installatie van het composiet aanrechtblad hoeft u dus niets meer aan het materiaal te doen, in tegenstelling tot natuurstenen bladen of bladen van hout. Deze moeten namelijk geA?mpregneerd worden. Wanneer u dus weinig werk wilt hebben dan is het zeker aan te raden om een blad van composiet te overwegen. Uiteraard kunnen wij u helpen bij het maken van een geschikte keuze.

Keuze voor een composiet aanrechtblad

Wanneer u genoeg heeft gelezen over de eigenschappen van composiet dan treft u hieronder de stappen aan die u kunt ondernemen voor de keuze van een composiet keukenblad.

1. Stappenplan keuze voor uw composiet aanrechtblad

Indien u hierboven genoeg informatie hebt gekregen over dit materiaal dan zullen wij u hieronder uitleggen welke stappen u nu kunt volgen om tot een goede prijsopgave van Natuursteenstunter te komen.

  1. Interesse in een composiet aanrechtblad? Indien alle eigenschappen van het materiaal globaal duidelijk zijn dan kunt u een of enkele kleuren uitkiezen die u mooi zouden lijken. Heeft u nog vragen over het materiaal dan kunt u deze altijd via ons informatieformulier stellen of u kunt even bellen/ mailen via ons contactformulier.
  2. Kleurkeuze: direct hieronder kunt u uw keuze maken voor de kleurstelling van uw blad. Wanneer u globaal weet welke kleur u wilt dan is het handig om deze even te noteren. Voor een goede prijsopgave willen wij deze kleur of kleuren graag weten.
  3. Prijsbepaling van het materiaal: onze prijzen en prijsgroepen treft u onder de kleurkeuze aan. Hierbij is het belangrijk dat u een keuze maakt in de dikte van het materiaal: hoe dikker dit is hoe hoger de prijs.
  4. Prijsbepaling van alle bewerkingen: naast de kleur en de dikte van het materiaal zijn er diverse bewerkingen die vaak nodig zijn. Zo kan het nodig zijn om een sparing te maken voor een kookplaat en/of voor de spoelbak.
  5. Smetplinten, achterwanden en overige: voor de fraaiste afwerkingen en voor een stukje functionaliteit raden wij aan om na te denken of u plintjes boven uw blad wilt. Daarnaast bieden wij ook achterwanden aan voor bijvoorbeeld achter uw kookplaat. Mochten de pannen tijdens het eten voor spetters zorgen dan kunt u dit eenvoudig afwassen.
  6. Offerte aanvragen. U kunt ervoor kiezen om zelf een berekening te maken op basis van bovenstaande stappenplan. Daarnaast helpen wij u altijd graag bij het maken van een keuze, u kunt altijd even contact met ons opnemen.Uiteraard kunt u ook direct een offerte aanvragen.

2. Bekijk hier onze kleuren composiet per kleurgroep

Hieronder treft u alle kleuren composiet aan die wij u kunnen aanbieden van onze merken: Silestone, Compac, Caesarstoneen Diresco. Wij werken hiermee met zes verschillende prijsgroepen: het kan zijn dat een veel verkochte kleur zwart goedkoper is dan een andere kleur zwart. In de indeling hieronder kunt u bekijken welke kleur zwart bij welke prijsgroep hoort. In dit geval zijn alle kleuren gerangschikt van donker naar zwart waarbij alle prijsgroepen door elkaar staan. U kunt uw keuze uit de kleuren ook per prijsgroep bekijken. Hierbij is P1 de goedkoopste prijsgroep en P6 de meest prijzige.

Hieronder treft u alle kleuren composiet gerangschikt op kleur waarbij de prijsgroepen door elkaar staan. Wilt u liever op prijsgroep zoeken? Klik dan op de tabbladen P1 (goedkoopste) t/m P6 (duurste) hierboven.

Let op: een lagere prijsgroep betekent niet dat de kwaliteit van het steen minder is: wij verkopen deze kleuren meer waardoor wij een inkoopvoordeel behalen. Dit voordeel berekenen wij door aan de klant en hierdoor kunnen wij u lage prijzen bieden!

3. Prijzen Composiet aanrechtblad

De ‘prijzen composiet aanrechtblad’ treft u hier bij stap nummer 3. Bij de keuze van uw materiaal zit er een verschil of u 12 mm massief materiaal wilt of dat u uw aanrechtblad wordt ‘opgedikt’: hiermee bedoelen we dat de rand wordt afgewerkt met een recht verstek of een waterkering. Hieronder kunt u u bekijken wat de drie opties exact inhouden.

Massief composiet aanrechtblad

Wanneer u een massief blad kiest dan wordt uw blad gemaakt uit 12 mm dik plaatmateriaal. Doordat het composiet wordt geperst onder hoge druk is dit dik genoeg om stevig op uw keuken te kunnen liggen. Het is uiteraard mogelijk om een spoelbaksparing, kraangat of kookplaatsparing uit het blad te frezen. De randen van het plaatmateriaal wordt vervolgens afgewerkt door het te polijsten. Het is verder niet nodig om een extra rand aan te brengen aan het plaatmateriaal.

Wilt toch liever een dikker blad? Klik dan op de tabbladen hierboven.

Prijstabel met prijzen composiet aanrechtblad

De prijzen composiet aanrechtblad die u hieronder treft zijn per strekkende meter tot een breedte van 65 centimeter. De meeste keukens zijn zo’n 60 tot maximaal 62 centimeter diep. De keukens van Ikea zijn bijvoorbeeld 62 centimeter diep. U kunt zelf alvast uw strekkende meters bepalen en dit vermenigvuldigen met de strekkende meter prijs. Een rekenvoorbeeld: als u een opgedikt blad wilt van 240 cm breed in composiet prijsgroep 2 dan berekend u dit door 2,4 te vermenigvuldigen met de prijs € 215. Dit is dan 2,4 x € 215 = € 516. Uiteraard willen wij dit ook voor u doen, u kunt ten alle tijden een offerte aanvragen via ons formulier.

Prijsgroep 1,2 cm massief 2 t/m 8 cm recht verstek   2 t/m 8 cm met waterkering
Prijsgroep 1 (budget) € 169 € 239 tot € 278 € 239 tot € 278
Prijsgroep 2 € 225 € 255 tot € 285 € 255 tot € 285
Prijsgroep 3 € 250 € 280 tot € 310 € 280 tot € 310
Prijsgroep 4 € 280 € 310 tot € 340 € 310 tot € 340
Prijsgroep 5 € 320 € 350 tot € 380 € 350 tot € 380
Prijsgroep 6 € 380 € 410 tot € 440 € 410 tot € 440

4. Bewerkingen composiet aanrechtblad

Indien uw blad dieper moet zijn dan 65 centimeter dan rekenen wij 15% per 10 centimeter dat uw blad dieper moet zijn. Wij halen weer even het rekenvoorbeeld van hierboven aan. Als u een opgedikt blad van 2,40 breed wilt hebben (in prijsgroep 2) maar deze moet 75 centimeter diep zijn dan rekenen wij 2,40 x € 179 = € 429,60 x 1.15 = € 494,04. Mocht u vragen hebben over deze berekening dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

Prijzen composiet aanrechtblad: uitsparingen

Type sparing Prijs:
Hoekuitsparing: € 29
Hoek schuin zagen: € 29
Kookplaatsparing standaard (54 x 49 cm): € 69
Kookplaatsparing groot: € 99
Kraangat: € 29
Vlakinbouwsparing: € 149
Onderbouw spoelbaksparing: € 199

Prijzen extra randafwerkingen composiet 

De voorzijde is standaard afgewerkt en gepolijst. Wilt u dat bijvoorbeeld de zijkant of achterkant wordt afgewerkt? Dat kan natuurlijk. De prijs is € 49,- per meter (inclusief verstek of waterkering).

5. Smetplinten en Achterwanden

Wanneer u plinten boven uw blad wilt dan hebben wij twee prijsklassen:

  • Plinten van 4 t/m 10 cm hoog : € 50 per strekkende meter.
  • Plinten van 10 t/m 20 cm hoog: € 79 per strekkende meter.
Wij bieden achterwanden aan vanaf € 260 per vierkante meter. In het geval van achterwanden dan zijn er vaak een hele hoop factoren waar wij rekening mee moeten houden, vandaar dat het niet eenduidig is te zeggen welke prijs dit gaat hebben.

6. Prijzen composiet aanrechtblad bekeken en wilt u liever dat wij een berekening maken?
Vraag dan eenvoudig en snel een offerte aan!