Graniet keukentablet kopen? Dat kan bij Natuursteenstunter!

Een Graniet keukentablet is een eeuwenoud product dat in de keuken wordt gebruikt om de speciale eigenschappen die het bezit. Graniet is een stollingsgesteente dat uit lava is ontstaan gedurende vele honderden miljoenen jaren. Het gesteente wordt gewonnen in steengroeven die u overal ter wereld kunt vinden. Hierdoor verschilt het graniet per locatie van kleur en structuur. Graniet is in alle gevallen een extreem harde steensoort die bewerkt kan worden op verschillende manieren. Een graniet aanrechtblad geeft een schitterend luxe effect in de keuken, badkamer of bij vensterbanken. Het materiaal is erg duurzaam zodat u vele jaren kunt genieten van uw graniet aanrechtblad. Wilt u een granieten aanrechtblad kopen? Kijk dan hieronder voor de mogelijkheden bij Natuursteenstunter!

Eigenschappen graniet keukentablet, bewerkingsmogelijkheden, voordelen & nadelen graniet

Hieronder treft u informatie over de eigenschappen van graniet. Daarnaast treft u hier de bewerkingsmogelijkheden aan van dit materiaal gevolgd door de voordelen en de nadelen van een graniet aanrechtblad.

Eigenschappen van een graniet keukentablet

Graniet is een natuurproduct dat geweldige eigenschappen heeft voor gebruik in de keuken. Het gesteente is keihard, komt in vele varianten voor en heeft een luxe uitstraling. In onze fabrieken worden slabs gebruikt van 20 mm massief graniet en dit zorgt ervoor dat een blad zeer stevig is. Het materiaal is massief op 20 mm dikte te gebruiken maar het is ook mogelijk om het bijvoorbeeld op te dikken. U kunt bij stap 3 bekijken wat precies inhoudt. natuursteen-stunter.be werkt met verschillende leveranciers zodat wij u een breed scala aan kleuren kunnen aanbieden. We hebben hierbij zorgvuldig gekozen voor de beste steenbewerkers ter wereld.

In de tabbladen hierboven kunt u de bewerkingsmogelijkheden, de voordelen en de nadelen bekijken van graniet.

1. Stappenplan keuze voor uw granieten keukentablet

Als alles duidelijk is naar het lezen van bovenstaande tekst dan kunt u hieronder meer informatie inwinnen over de kleurmogelijkheden en de prijzen van graniet. Allereerst treft u hieronder een stappenplan voor de keuze van uw granieten keukenblad:

  1. Interesse in een graniet aanrechtblad? Indien alle eigenschappen van graniet globaal duidelijk zijn dan kunt u een of enkele kleuren uitkiezen die u mooi zouden lijken. Natuurlijk hoeft dit geen definitieve keuze te zijn want dit doet u pas als u het materiaal gezien heeft. Heeft u nog vragen over het materiaal dan kunt u deze altijd via ons informatieformulier stellen of u kunt even bellen/ mailen via ons contactformulier.
  2. Kleurkeuze: direct hieronder kunt u uw keuze maken voor de kleurstelling van uw blad in graniet. Wanneer u globaal weet welke kleur u wilt dan is het handig om deze even te noteren. Voor een goede prijsopgave willen wij deze kleur of kleuren graag weten.
  3. Prijsbepaling van het graniet: onze prijzen en prijsgroepen treft u onder de kleurkeuze aan. Hierbij is het belangrijk dat u een keuze maakt of uw blad 20 mm massief kan zijn of dat het opgedikt moet worden. U treft hieronder uitleg van wat een opdikking is.
  4. Prijsbepaling van alle bewerkingen: naast de kleur en de dikte van het materiaal zijn er diverse bewerkingen die vaak nodig zijn. Zo kan het nodig zijn om een sparing te maken voor een kookplaat en/of voor de spoelbak.
  5. Smetplinten, achterwanden en overige: voor de fraaiste afwerkingen en voor een stukje functionaliteit raden wij aan om na te denken of u plintjes boven uw blad wilt. Daarnaast bieden wij ook achterwanden aan voor bijvoorbeeld achter uw kookplaat. Mochten de pannen tijdens het eten voor spetters zorgen dan kunt u dit eenvoudig afwassen.
  6. Offerte aanvragen. U kunt ervoor kiezen om zelf een berekening te maken op basis van bovenstaande stappenplan. Daarnaast helpen wij u altijd graag bij het maken van een keuze, u kunt altijd even contact met ons opnemen.Uiteraard kunt u ook direct een offerte aanvragen.

2. Bekijk hier onze kleuren graniet per kleurgroep

Hieronder treft u alle kleuren graniet aan van onze fabrikanten. Bij graniet werken wij met drie verschillende prijsgroepen. Hierbij kan het kan zijn dat een veel verkochte kleur zwart goedkoper is dan een andere kleur zwart. Dit komt doordat wij deze kleuren meer verkopen en het inkoopvoordeel wat wij hierbij behalen berekenen wij door aan de klant. In de indeling hieronder kunt u bekijken welke kleur zwart bij welke prijsgroep hoort. In dit geval zijn alle kleuren gerangschikt van donker naar licht waarbij alle prijsgroepen door elkaar staan. U kunt uw keuze uit de kleuren ook per prijsgroep bekijken. Hierbij is prijsgroep 1 de goedkoopste en prijsgroep 3 de duurste.

Hieronder treft u alle kleuren graniet gerangschikt op kleur waarbij de prijsgroepen door elkaar staan. Wilt u liever op prijsgroep zoeken? Klik dan op de tabbladen prijsgroep 1 (goedkoopste) t/m prijsgroep (duurste) hierboven.

Let op: een lagere prijsgroep betekent niet dat de kwaliteit van het graniet minder is: wij verkopen deze kleuren meer waardoor wij een inkoopvoordeel behalen. Dit voordeel berekenen wij door aan de klant en hierdoor kunnen wij u lage prijzen bieden!

Wilt u een overzichtelijke lijst van alle soorten, kleuren en namen graniet? Bekijk dan onze overzichtspagina.

3. Bepaal de prijs graniet aanrechtblad

U bevindt zich nu bij stap 3 ‘prijs graniet aanrechtblad’. Bij de keuze van uw granieten aanrechtblad zit er een verschil of u 20 mm massief graniet wilt of dat u uw aanrechtblad wordt ‘opgedikt’: hiermee bedoelen we dat de rand wordt afgewerkt met een recht verstek of met een waterkering. Hieronder kunt u u bekijken wat de drie opties exact inhouden.

Massief graniet

Wanneer u een massief granieten aanrechtblad kiest dan wordt uw blad vervaardigd uit 20 mm dikke granieten platen (zogenaamde slabs). Doordat graniet een natuurproduct is hebben wij minimaal 20 mm massief materiaal nodig om stevig genoeg te laten zijn. Het is uiteraard mogelijk om een spoelbaksparing, kraangat of kookplaatsparing uit het blad te zagen. De randen van het plaatmateriaal wordt vervolgens afgewerkt door het te polijsten. Het in het geval van een massieve bewerking verder niet nodig om een extra rand aan te brengen aan het plaatmateriaal.

Wilt toch liever een dikker granieten keukenblad dan 20 mm? Klik dan op de tabbladen hierboven.

Prijstabel met prijs graniet aanrechtblad

Hieronder treft u onze prijstabel aan met prijzen voor een graniet aanrechtblad. We zullen u hier even kort uitleggen hoe deze tabel werkt met een rekenvoorbeeld. Stel u wilt een granieten keukenblad van 2 meter 20 lang (2200 mm) bij 65 cm diep, in prijsgroep 2 met een recht verstek. U kijkt dan in de tabel voor de prijs die dit kost (€ 190 per strekkende meter). U vermenigvuldigd vervolgens het aantal strekkende meters met de meterprijs en u krijgt dan: 2,2 x € 190,- = € 418,- inclusief BTW. Vervolgens kijkt u bij stap 4 welke sparingen u nodig heeft en u telt dit op bij de meterprijs. Mocht u hier niet uitkomen dan kunt u altijd kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen via ons offerteformulier.

Prijsgroep      2 cm massief 3 t/m 8 cm recht verstek   3 t/m 8 cm met waterkering
Prijsgroep 1 € 190 € 220 tot € 250 € 220 tot € 250
Prijsgroep 2 € 225 € 255 tot € 285 € 255 tot € 285
Prijsgroep 3 € 275 € 305 tot € 335 € 305 tot € 335

4. bewerkingen graniet aanrechtblad

Indien uw blad dieper moet zijn dan 65 centimeter dan rekenen wij 15% per 10 centimeter dat uw blad dieper moet zijn. Wij halen weer even het rekenvoorbeeld van hierboven aan. Als u een blad in recht verstek van 2,20 lang wilt hebben (in prijsgroep 2) maar deze moet 75 centimeter diep zijn dan rekenen wij 2,20 x € 190 = € 418 x 1.15 = € 480,70. Mocht u vragen hebben over deze berekening dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

Prijzen graniet aanrechtblad: uitsparingen

Type sparing: Prijs:
Hoekuitsparing: € 45
Hoek schuin zagen: € 45
Kookplaatsparing standaard: € 75
Kookplaatsparing groot: € 95
Kookplaats sparing vlakinbouw: € 250
Kraangat: € 35
Vlakinbouwsparing: € 150
Onderbouw spoelbaksparing: € 150

Extra Randafwerkingen graniet:

De voorzijde is standaard afgewerkt en gepolijst. Wilt u dat bijvoorbeeld de zijkant of achterkant wordt afgewerkt? Dat kan natuurlijk. De prijs is € 35,- per meter bij een 2 cm massief blad(inclusief verstek of waterkering). Voor een opgedikt blad van 3 cm tot 5,9 cm is dit €65,- per strekkende meter en voor een opgedikt blad van 6 cm tot 8 cm is dit €95,- per strekkende meter.

5. Kies uw plinten en/of achterwanden

Wanneer u plinten boven uw blad wilt dan hebben wij twee prijsklassen:

  • Plinten van 4 t/m 10 cm hoog : vanaf € 45 per strekkende meter.
  • Plinten van 10 t/m 20 cm hoog: vanaf € 70 per strekkende meter.

Wij bieden achterwanden aan vanaf € 215 per vierkante meter. In het geval van achterwanden dan zijn er vaak een hele hoop factoren waar wij rekening mee moeten houden, vandaar dat het niet eenduidig is te zeggen welke prijs dit gaat hebben.

6. Prijs graniet aanrechtblad niet gevonden? Vraag dan eenvoudig en snel een offerte aan!