Terrazzo aanrechtblad kopen?

Terrazzo of Granito is een uniek handgemaakt product dat al vanaf de 15de eeuw gebruikt wordt. Het materiaal wordt gemaakt door marmer- of natuursteenkorrels te mengen met cement. Eerst wordt er een mal gemaakt van uw keukenblad en vervolgens wordt het Terrazzo hier in gestort. Het materiaal dat ontstaat heeft de kracht van cement maar met het uiterlijk van een schitterend natuurstenen blad. Wilt u een Terrazzo aanrechtblad kopen? Laat u dan goed voorlichten over de mogelijkheden, de voordelen en de nadelen van dit product. Het is namelijk een schitterend product maar minder onderhoudsvrij dan bijvoorbeeld keramiek of composiet.

Verbeterde materialen en meer mogelijkheden

Het produceren van Terrazzo is een ambacht dat vanuit Italië naar ons land is gekomen. Het Terrazzowerk of ook wel Granito genoemd is n de tweede wereldoorlog steeds populairder geworden. Door de jaren heen zijn de technieken voor de productie sterk verbeterd. Hierdoor is tegenwoordig een breed scala in kleuren mogelijk. Naast de verschillende cementkleuren is het ook mogelijk om glasdeeltjes, spiegeldeeltjes, of parelmoer toe te voegen. Terrazzo is een product met een unieke uitstraling en diverse mogelijkheden wat betreft afwerkingen.

Eigenschappen van Terrazzo

Terrazzo is een waterdicht materiaal dat erg hygiënisch is. Het is dus niet voor niets dat het vaak in de keuken wordt gebruikt. U kunt het materiaal dus makkelijk schoonhouden. Het materiaal is behoorlijk krasvast maar u zult moeten oppassen met hete pannen: het materiaal kan net zoals bij graniet scheuren wanneer er een plotselinge verandering in temperatuur is. Daarnaast is het vrij zwaar: uw keuken zal dus heel stevig moeten zijn om het gewicht te dragen. Granito of Terrazzo heeft een luxe, klassieke uitstraling. In combinatie met een tegelbak ziet het er schitterend uit!

Wij werken samen met een gespecialiseerd bedrijf die dit fraaie materiaal al sinds 1896 op authentieke wijze produceert. Dit zorgt ervoor dat wij u absolute topkwaliteit kunnen leveren!

1. Stappenplan keuze voor uw Terrazzo keukenblad

Als alles duidelijk is naar het lezen van bovenstaande tekst dan kunt u hieronder meer informatie inwinnen over de kleurmogelijkheden en de prijzen van graniet. Allereerst treft u hieronder een stappenplan voor de keuze van uw Terrazzo keukenblad:

  1. Interesse in een Terrazzo aanrechtblad? Indien alle eigenschappen van Terrazzo globaal duidelijk zijn dan kunt u een of enkele kleuren uitkiezen die u mooi zouden lijken. Natuurlijk hoeft dit geen definitieve keuze te zijn want dit doet u pas als u het materiaal gezien heeft. Heeft u nog vragen over het materiaal dan kunt u deze altijd via ons informatieformulier stellen of u kunt even bellen/ mailen via ons contactformulier.
  2. Kleurkeuze: direct hieronder kunt u uw keuze maken voor de kleurstelling van uw blad in Terrazzo. Wanneer u globaal weet welke kleur u wilt dan is het handig om deze even te noteren. Voor een goede prijsopgave willen wij deze kleur of kleuren graag weten.
  3. Prijsbepaling van het Terrazzo: onze prijzen en prijsgroepen treft u onder de kleurkeuze aan. Terrazzo wordt standaard geleverd in 4,5 cm massief materiaal. De diepte van het blad kan invloed hebben op de prijs.
  4. Prijsbepaling van alle bewerkingen: naast de kleur en de dikte van het materiaal zijn er diverse bewerkingen die vaak nodig zijn. Zo kan het nodig zijn om een sparing te maken voor een kookplaat en/of voor de spoelbak.
  5. Smetplinten, achterwanden en overige: voor de fraaiste afwerkingen en voor een stukje functionaliteit raden wij aan om n te denken of u plintjes boven uw blad wilt. Daarnaast bieden wij ook achterwanden aan voor bijvoorbeeld achter uw kookplaat. Mochten de pannen tijdens het eten voor spetters zorgen dan kunt u dit eenvoudig afwassen.
  6. Offerte aanvragen. U kunt ervoor kiezen om zelf een berekening te maken op basis van bovenstaande stappenplan. Daarnaast helpen wij u altijd graag bij het maken van een keuze, u kunt altijd even contact met ons opnemen. Uiteraard kunt u ook direct een offerte aanvragen.

2. Bekijk hieronder enkele kleuren Terrazzo of vraag eenvoudig en snel een offerte aan!

Hieronder staan enkele kleuren Terrazzo of Granito om u een idee te geven wat er mogelijk is. Onze Terrazzo leverancier kan echter zelf bepalen welke ingrediënten er worden gebruikt om het eindresultaat te verkrijgen. Het is hierdoor mogelijk dat u uw eigen specifieke kleur en materialen samenstelt. Het is uiteindelijk een maatproduct waarbij u bepaald wat er geproduceerd wordt. Zo kunt u kiezen om graniet te vermengen, maar ook bijvoorbeeld glas, bepaalde mineralen of kwartszand. U treft voorbeelden hiervan bij onze kleurstellingen. Naast de keuze voor het steen of glas is het mogelijk om verschillende kleuren cement te kiezen: van licht tot aan zwart. Onze leverancier maakt bij speciale samenstellingen voor u eerst een sample zodat u weet wat u kunt verwachten.

Terrazzo voor uw aanrechtblad: 25 voorbeelden van kleuren Terrazzo/ Granito

Hieronder treft u 25 kleuren Terrazzo aan die zomaar een greep zijn uit de mogelijkheden. Wij hebben getracht om een zo breed mogelijke selectie te maken. Wanneer u een Terrazzo blad overweegt dan is het handig als u even contact opneemt over de mogelijkheden. Wij kunnen vrijwel elk design matchen met onze brede selectie aan Terrazzo kleuren. Terrazzo kan een traditionele uitstraling hebben of juist voor een speelse of moderne look zorgen. U kunt kiezen voor een mengsel van bijvoorbeeld graniet maar ook voor glasdeeltjes. Zoals gezegd wordt een Terrazzo keukenblad speciaal op maat gemaakt op uw wensen. Hieronder treft u de kleuren Terrazzo zoals aangegeven. Bij stap drie ziet u de prijs voor een Terrazzo keukenblad.

3. Prijzen Terrazzo aanrechtblad

De productie van Terrazzo is een traditioneel vakmanschap en uw aanrechtblad wordt dan ook volledig met de hand vervaardigd. Hoewel elk aanrechtblad een maatproduct is wordt bij Terrazzo het materiaal zelf ook naar uw eigen wens samengesteld. Terrazzo wordt standaard in 45 mm dik massief materiaal geproduceerd. Wij hanteren bij Terrazzo één prijs per strekkende meter tot 69 cm diepte op basis van 45 mm dikte: € 335,- inclusief BTW. 

4. Bewerkingen:

Indien uw blad dieper moet zijn dan 69 centimeter dan rekenen wij een meerprijs. De prijzen van de bladen per strekkende meter

Diepte blad: Prijs:
60 tot 69 cm: € 335
70 tot 80 cm: € 465
80 tot 90 cm: € 535
90 tot 100 cm: € 600
100 tot 110 cm: € 635
110 tot 120 cm: € 665

Prijzen Terrazzo aanrechtblad: uitsparingen

Type sparing: Prijs:
Hoekuitsparing: € 45
Hoek schuin zagen: € 35
Kookplaatsparing standaard: € 75
Kookplaatsparing groot: € 95
Kookplaatsparing vlakinbouw: € 250
Kraangat of zeeppompje: € 35
Powerportsparing: € 35
Vlakinbouwsparing: € 150
Onderbouw Spoelbaksparing: € 150

Prijzen extra Randafwerkingen Terrazzo:

De voorzijde is standaard afgewerkt en gepolijst. Wilt u dat bijvoorbeeld de zijkant of achterkant wordt afgewerkt? Dat kan natuurlijk. De prijs is € 85,- per meter (inclusief verstek).

5. Kies uw plinten en/of achterwanden

Wanneer u plinten boven uw blad wilt dan hebben wij twee prijsklassen:

  • Plinten van 7 cm hoog : € 75 per strekkende meter.
  • Plinten van 8 t/m 20 cm hoog: € 95 per strekkende meter.

Wij bieden achterwanden aan vanaf € 399 per vierkante meter. In het geval van achterwanden dan zijn er vaak een hoop factoren waar wij rekening mee moeten houden, vandaar dat het niet eenduidig is te zeggen welke prijs dit gaat hebben.

6. Wilt u liever dat wij een berekening maken? Vraag dan eenvoudig en snel een offerte aan!