Marmer kopen? Wij hebben een breed assortiment!

Marmer is weer helemaal terug! Wilt u marmer kopen als keukenblad, badkamerblad, vensterbank, tafel, trap- of gevelbekleding? Naar aanleiding van een toenemende vraag voor marmer zijn wij begin 2014 begonnen met het aanbieden van dit schitterende materiaal. Marmer is gemetamorfoseerd kalkzandsteen dat bestaat uit zeer puur calciumcarbonaat met een hoge dichtheid. Er zijn vele soorten marmer beschikbaar maar de meeste vormen zijn lichtdoorlatend en dit geeft een fraai effect in een interieur.

Hieronder treft u een paar voorbeelden van hoe marmer in een moderne keuken verwerkt kan worden:

Eigenschappen marmer aanrechtblad, bewerkingsmogelijkheden, voordelen & nadelen graniet

Marmer is net als de meeste steensoorten een natuurproduct en dit zorgt voor eigenschappen waarmee u rekening dient te houden. U leest hieronder welke eigenschappen marmer heeft. Daarnaast kunt u lezen wat de bewerkingsmogelijkheden zijn. In de tab daarnaast treft u vervolgens de voordelen en de nadelen aan van dit materiaal.

Eigenschappen van marmer

Marmer wordt al eeuwenlang gebruikt als bouwmateriaal door de luxe uitstraling dat het heeft. Het materiaal is een kalkzandsteen dat is ontstaan doordat calciumcarbonaat wordt samengedrukt onder hoge druk. Door dit proces metamorfoseert het materiaal naar een soort kristal. Door deze hoge druk worden eventuele fossielen vernietigd en dit zorgt ervoor dat de steensoort erg zuiver en lichtdoorlatend is. Marmer is relatief homogeen en eventuele aders zijn ontstaan door verschillende temperaturen en elementen die in de aarde aanwezig zijn. Het materiaal is hierdoor erg hard maar tegelijk toch goed bewerkbaar. Er zijn legio toepassingsmogelijkheden te bedenken voor marmer. U kunt marmer gebruiken als vloer, trap- of wandbekleding, als badkamerblad, keukenblad, vensterbank of tafelblad.

Soorten marmer?

Bij marmer is het gebruikelijk om de vindplaats te gebruiken als typeaanduiding voor de soort. Zo is een van de populairste soorten marmer ‘Carrara’, genoemd naar de vindplaats in Carrara in Italië. Daarnaast kennen wij bijvoorbeeld Rosa Portogallo dat wordt gevonden in Portugal of Arabescato dat eveneens wordt gevonden in Italië. Uiteraard zijn er talloze marmersoorten op te noemen en bij onze soorten marmer treft u diverse soorten aan die wij aanbieden.

Marmer kan qua kleur verschillen van wit met grijze aders tot aan beige/bruin of roze/rood. Door de verschillende soorten is niet makkelijk aan te geven wat de eigenschappen nu exact zijn. In feite is elke kleur een andere steensoort dat ergens anders op de aarde wordt gewonnen. Marmer is relatief kras- en drukbestendig alleen wij raden altijd aan om op te passen met bijvoorbeeld RVS-messen. Marmer is slijtvast en scoort een 4 op de 5-puntsschaal van slijtvastheid. Ongeveer 75% van de marmersoorten die wij verkopen is vorstbestendig en kan hierdoor ook buiten gebruikt worden als bijvoorbeeld tuintafel. U kunt uiteraard altijd navragen wat de specifieke eigenschappen zijn van het marmer waar u interesse in hebt.

1. Stappenplan keuze voor marmer in de keuken, badkamer, als tafel of op de vloer

Heeft u na het lezen van bovenstaande tekst genoeg informatie over het materiaal en bent u nieuwsgierig geworden naar de kleuren en de prijzen? Hieronder treft u ons stappenplan voor de keuze van een product van marmer. Wij gebruiken dit stappenplan zodat u weet wat onze werkwijze is.

  1. Interesse in een marmer aanrechtblad? Indien u genoeg weer over het materiaal dan kunt u in stap 2 enkele kleuren bekijken van marmer. Heeft u nog vragen over het materiaal dan kunt u deze altijd via ons informatieformulier stellen of u kunt even bellen/ mailen via ons contactformulier.
  2. Kleurkeuze: direct hieronder kunt u uw keuze maken voor de kleurstelling van uw blad in marmer. Wanneer u globaal weet welke soort marmer u wilt dan is het handig om deze even te noteren. Voor een goede prijsopgave willen wij deze kleur of kleuren graag weten.
  3. Prijsbepaling van het marmer: onze prijzen en prijsgroepen treft u onder de kleurkeuze aan. Hierbij is het belangrijk dat u een keuze maakt of uw blad 20 mm massief kan zijn of dat het opgedikt moet worden. U treft hieronder uitleg van wat een opdikking is.
  4. Prijsbepaling van alle bewerkingen: naast de kleur en de dikte van het materiaal zijn er diverse bewerkingen die vaak nodig zijn. Zo kan het nodig zijn om een sparing te maken voor een kookplaat en/of voor de spoelbak.
  5. Smetplinten, achterwanden en overige: voor de fraaiste afwerkingen en voor een stukje functionaliteit raden wij aan om na te denken of u marmeren plintjes boven uw blad wilt. Daarnaast bieden wij ook achterwanden aan voor bijvoorbeeld achter uw kookplaat. Mochten de pannen tijdens het eten voor spetters zorgen dan kunt u dit eenvoudig afwassen.
  6. Offerte aanvragen. U kunt ervoor kiezen om zelf een berekening te maken op basis van bovenstaande stappenplan. Daarnaast helpen wij u altijd graag bij het maken van een keuze, u kunt altijd even contact met ons opnemen.Uiteraard kunt u ook direct een offerte aanvragen via onsofferte- en informatieformulier.

2. Bekijk hier onze kleuren marmer per prijsgroep

Hieronder treft u verschillende soorten en kleuren marmer aan.Bij alle materialen werken wij met verschillende prijsgroepen, behalve bij marmer. Dit komt doordat iedere soort marmer in feite een nieuwe steensoort is met elk een verschillende prijs. Het zou ondoenlijk zijn om van elke steensoort een aparte prijsgroep te maken. Wanneer u interesse hebt in een bepaalde kleur dan hebben wij verschillende leveranciers die de steen uit de betreffende groeve kunnen leveren. Wij zoeken dan altijd de scherpste prijs voor u en de beste kwaliteit. Hieronder treft u alle kleuren marmer aan in een ‘prijsgroep’. U kunt de bijbehorende prijs opvragen via het offerteformulier.

Soorten en kleuren marmer

Hieronder treft u alle kleuren marmer aan gerangschikt op kleur. Het kleurenspectrum loopt uiteen vanuit lichte kleuren tot donker. Lichte kleuren zijn vanzelfsprekend bewerkelijker dan donkere kleuren. Net als bij graniet zijn donkere kleuren echter kostbaarder dan lichte kleuren doordat deze vaak zeldzamer zijn. Let ook op de navigatiebalk onder de kleuren, er zijn in totaal 3 pagina’s met kleuren marmer.

Wanneer u een mooie kleur hebt gezien dan kunt u in de volgende stappen bekijken wat ongeveer de prijzen zijn en wat de bewerkingsmogelijkheden zijn.

3. Prijzen marmer

Bij deze volgende stap treft u de prijzen aan in marmer. Wanneer u een vloer, wandbekleding of tafelblad van marmer wilt dan is het vrij gebruikelijk om voor een dikte van 20 of 30 mm te kiezen. Het marmer wordt dan massief geleverd zonder eventuele randopdikkingen. Bij keukenbladen is het echter mogelijk om voor een randopdikking te kiezen. Hiermee bedoelen we dat de rand wordt afgewerkt met een recht verstek of een waterkering zodat het blad dikker lijkt dan deze daadwerkelijk is. Hieronder leest u de verschillende mogelijkheden qua bewerkingen.

Massief marmer product

Wanneer u voor massief marmer kiest dan wordt het materiaal zo dik gezaagd dat het stevig genoeg is om niet te scheuren. In het geval van marmer is dit meestal 20 mm. De randen van het plaatmateriaal wordt vervolgens afgewerkt door het te polijsten. Het is verder niet nodig om een extra rand aan te brengen aan het plaatmateriaal maar als u hiervoor kiest dan is dit altijd steviger.

Wilt toch liever een dikker blad? Klik dan op de tabbladen hierboven.

Prijzen marmer

In tegenstelling tot alle andere materialen is het niet eenvoudig om een prijs voor marmer te geven. Grofweg kunnen wij u aangeven dat de prijsniveaus ongeveer hetzelfde liggen als dat van graniet. Zo betaald u vanaf € 139 tot € 229 inclusief BTW per strekkende meter op basis van een blad van maximaal 6 cm diep.

4. Bewerkingen marmer keukenblad

Indien uw blad dieper moet zijn dan 62 centimeter dan rekenen wij 15% per 10 centimeter dat uw blad dieper moet zijn. Een rekenvoorbeeld: als u een opgedikt blad van bijvoorbeeld 2,40 breed wilt hebben maar deze moet 70 centimeter diep zijn dan rekenen wij 2,40 x € 179 = € 429,60 x 1.15 = € 494,04. Mocht u vragen hebben over deze berekening dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

Prijzen sparingen marmer keukenblad:

Type sparing Prijs:
Hoekuitsparing: € 29
Hoek schuin zagen: € 29
Kookplaatsparing standaard (54 x 49 cm): € 69
Kookplaatsparing groot: € 99
Kraangat: € 29
Vlakinbouwsparing: € 149
Onderbouw spoelbaksparing: € 199

Prijzen extra randafwerkingen marmer

De voorzijde is standaard afgewerkt en gepolijst. Wilt u dat bijvoorbeeld de zijkant of achterkant wordt afgewerkt? Dat kan natuurlijk. De prijs is € 49,- per meter (inclusief verstek of waterkering).

5. Smetplinten en Achterwanden

Wanneer u plinten boven uw blad wilt dan hebben wij twee prijsklassen:

  • Plinten van 4 t/m 6 cm hoog : € 49 per strekkende meter.
  • Plinten van 7 t/m 10 cm hoog: € 59 per strekkende meter.
Wij bieden achterwanden aan vanaf € 199 per vierkante meter. In het geval van achterwanden dan zijn er vaak een hele hoop factoren waar wij rekening mee moeten houden, vandaar dat het niet eenduidig is te zeggen welke prijs dit gaat hebben.

6. Wilt u een specifieke prijsberekening van ons hebben? Vraag dan eenvoudig en snel een offerte aan!