Dekton aanrechtblad kopen? Dit is het nieuwe materiaal voor in de keuken!

Interesse in een Dekton aanrechtblad? Op deze pagina treft u alle informatie over dit nieuwe product. Dekton is nieuwste innovatie op het gebied van aanrechtbladen is Dekton van Cosentino. Dekton is in 2013 aan ons gepresenteerd en is vanaf heden zijn wij de eerste leverancier in Nederland waar dit materiaal verkrijgbaar is. Het materiaal is ontwikkeld met behulp van de wetenschap en technologie. Dekton is een geavanceerd materiaal dat wordt gemaakt uit een mengsel van glas, porselein en kwarts. Door middel van een chemische reactie wordt een bijzonder hard materiaal gemaakt. Waar de natuur duizenden jaren over doet om te bereiken doet Dekton in enkele uren, het materiaal heeft echter een zeer natuurlijke look. Hieronder leggen wij de voordelen uit van dit gloednieuwe materiaal daarnaast treft u hier alle voordelen aan van een Dekton aanrechtblad.


Met Dekton heeft uw keukenblad geen enkele poreusheid: hygiënisch dus

Wanneer u een Dekton aanrechtblad onder een microscoop zou bekijken dan is er geen enkele poreusheid waar te nemen. Dit komt door het proces waarbij alle deeltjes onder hoge druk worden samengevoegd. Doordat er geen microdefecten zijn in het materiaal betekent dit dat het zeer hygiënisch is. U kunt uw keukenblad goed schoonhouden en er kunnen geen deeltjes van voedingswaren of vloeistoffen in het blad trekken. Bacteriën hebben dus geen schijn van kans. Daarnaast is het materiaal minder breuk gevoelig doordat de toplaag volledig homogeen is.

Overige voordelen van een Dekton aanrechtblad

Dekton heeft nog een groot aantal voordelen. Allereerst is het materiaal zeer buig-, stoot- en drukvast: het laat zich goed vergelijken met keramiek. Het materiaal is erg vast qua kleur en hierdoor bent u ervan verzekerd dat bijvoorbeeld wit mooi wit blijft en niet geel wordt door de zon. Dekton garandeert dat het een zeer hoge uv-bestendigheid heeft. Een aanrechtblad van Dekton heeft weinig onderhoud nodig, u hoeft het niet te impregneren. Dekton is bovendien vrij licht van gewicht waardoor het onderstel van uw keuken weinig te lijden heeft onder het gewicht. Het grootste voordeel hebben we nog even voor u bewaard: Dekton heeft een zeer hoge hitte- en vuurbestendigheid en is bijzonder krasvast. Dat is natuurlijk erg handig voor in uw keuken want u moet deze natuurlijk wel kunnen gebruiken! Hieronder treft u de kleuren en de prijzen voor dit schitterende materiaal.

Dekton Natuursteenstunter eigenschappen materiaal

1. Wilt u Dekton kopen? Hieronder treft u een stappenplan voor het maken van een keuze

Hebt u hierboven genoeg informatie gekregen over het materiaal? Wij zullen u hieronder uitleggen welke stappen u nu kunt volgen om tot een goede prijsopgave van Natuursteenstunter te komen.

  1. Interesse in een Dekton aanrechtblad? Indien alle eigenschappen van het materiaal globaal duidelijk zijn dan kunt u een of enkele kleuren uitkiezen die u mooi zouden lijken. Heeft u nog vragen over het materiaal dan kunt u deze altijd via ons informatieformulier stellen of u kunt even bellen/ mailen via ons contactformulier.
  2. Kleurkeuze: direct hieronder kunt u uw keuze maken voor de kleurstelling van uw blad. Wanneer u globaal weet welke kleur u wilt dan is het handig om deze even te noteren. Voor een goede prijsopgave willen wij deze kleur of kleuren graag weten.
  3. Prijsbepaling van het materiaal: onze prijzen en prijsgroepen treft u onder de kleurkeuze aan. Hierbij is het belangrijk dat u een keuze maakt in de dikte van het materiaal: hoe dikker dit is hoe hoger de prijs.
  4. Prijsbepaling van alle bewerkingen: naast de kleur en de dikte van het materiaal zijn er diverse bewerkingen die vaak nodig zijn. Zo kan het nodig zijn om een sparing te maken voor een kookplaat en/of voor de spoelbak.
  5. Smetplinten, achterwanden en overige: voor de fraaiste afwerkingen en voor een stukje functionaliteit raden wij aan om na te denken of u plintjes boven uw blad wilt. Daarnaast bieden wij ook achterwanden aan voor bijvoorbeeld achter uw kookplaat. Mochten de pannen tijdens het eten voor spetters zorgen dan kunt u dit eenvoudig afwassen.
  6. Offerte aanvragen voor een Dekton aanrechtblad. U kunt ervoor kiezen om zelf een berekening te maken op basis van bovenstaande stappenplan. Daarnaast helpen wij u altijd graag bij het maken van een keuze, u kunt altijd even contact met ons opnemen. Uiteraard kunt u ook direct een offerte aanvragen.

2. Kleuren Dekton aanrechtbladen

Dekton is vanaf heden verkrijgbaar in drie verschillende productlijnen, elk met een verschillende prijscategorie. Hieronder treft u allereerst de kleuren Dekton in de Solid Collection, gevolgd door de Natural Collection en de Tech Collection. Hierbij is de Solid Collection het meest gunstige qua prijs en de Tech Collection de meest prijzige. Wilt u meer informatie dan u hieronder kunt vinden dan kunt u ook altijd een kijkje nemen bij de uitleg van Cosentino zelf.

Maak hierboven uw keuze voor de Solid, Natural of Tech collection.

3. Prijzen Dekton keukenblad

Prijzen Dekton: in deze stap treft u de prijzen aan van Dekton by Cosentino keukenbladen. In het geval van Dekton heeft u de keuze uit drie verschillende diktes: 12 mm, 20 mm of 30 mm massief materiaal. Wij kunnen het materiaal naast massief ook in een opgedikte vorm leveren vanuit 12 mm, 20 mm of 30 mm massief materiaal. Wat dit precies inhoudt kunt u direct hieronder lezen.

Massief Dekton

Wanneer u een massief blad kiest dan wordt uw aanrechtblad gemaakt uit 12 mm, 20 mm of 30 mm dik materiaal. Doordat het Dekton wordt geproduceerd via een chemisch proces worden de platen erg hard en toch flexibel. Hierdoor is 10 mm dik Dekton al sterk genoeg om veel gewicht te kunnen dragen. Het is uiteraard mogelijk om een spoelbaksparing, kraangat of kookplaatsparing uit het blad te frezen door middel van een waterjet. De randen van het plaatmateriaal wordt vervolgens afgewerkt door het te polijsten. Het is verder niet nodig om een extra rand aan te brengen aan het plaatmateriaal.

Wilt toch liever een dikker blad? Klik dan op de tabbladen hierboven. Hieronder ziet u een schematische weergave van de bewerking van massief Dekton.

Kijk hier beneden voor de prijzen Dekton voor massieve keukenbladen.

Prijzen Dekton per strekkende meter en rekenvoorbeeld Dekton

De prijzen Dekton die u hieronder treft zijn per strekkende meter tot een breedte van 62 centimeter. De meeste keukens zijn zo’n 60 tot maximaal 62 centimeter diep. De keukens van de meeste keukenaanbieders zijn bijvoorbeeld 62 centimeter diep. U kunt zelf alvast uw strekkende meters bepalen en dit vermenigvuldigen met de strekkende meter prijs. Een rekenvoorbeeld: als u een ‘opgedikt’ blad wilt met een recht verstek van 240 cm breed Dekton Natural collectie, dan berekend u dit door 2,4 te vermenigvuldigen met de prijs € 329. Dit is dan 2,4 x € 329= € 789,60. Wil u liever dat wij een prijsberekening maken? U kunt ten alle tijden direct een vrijblijvende offerte aanvragen via ons formulier.

Prijstabel met prijzen Dekton keukenblad

Dekton-collectie  12 mm massief 20 mm massief 30 tot 59 mm met verstek of waterkering 60 tot 80 mm met verstek of waterkering
Solid € 359 tot € 465 € 405 tot € 550 € 420 tot € 465 € 450 tot € 495
Natural € 359 tot € 405 € 405 tot € 465 € 420 tot € 465 € 450 tot € 495
Tech € 359 tot € 405 € 405 tot € 465 € 420 tot € 465 € 450 tot € 495

4. Bewerkingen: prijzen Dekton

Indien uw blad dieper moet zijn dan 65 centimeter dan rekenen wij 15% per 10 centimeter dat uw blad dieper moet zijn. Wij halen weer even het rekenvoorbeeld van hierboven aan. Als u een opgedikt blad van 2,40 breed wilt hebben (in Dekton Natural) maar deze moet 70 centimeter diep zijn dan rekenen wij 2,40 x € 329 = € 789,60 x 1.15 = € 908,04. Mocht u vragen hebben over deze berekening dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen. De prijzen voor de bewerkingen van een Dekton keukenblad zijn bij ons qua prijs gelijk aan de bewerkingen van composiet of graniet: u betaald slechts iets meer voor het materiaal.

Prijzen Dekton: uitsparingen

Type sparing: Prijs:
Hoekuitsparing: € 29
Hoek schuin zagen: € 29
Kookplaatsparing standaard: € 69
Kookplaatsparing groot: € 99
Kraangat: € 29
Vlakinbouwsparing: € 149
Onderbouw spoelbaksparing: € 199

Extra Randafwerkingen

De voorzijde is standaard afgewerkt. Wilt u dat bijvoorbeeld de zijkant of achterkant wordt afgewerkt? Dat kan natuurlijk. De prijs is € 69,- per meter om dit in verstek of massief af te werken. 

5. Smetplinten en Achterwanden

Wanneer u plinten boven uw blad wilt dan hebben wij twee prijsklassen:

  • Plinten van 4 t/m 6 cm hoog : € 69 per strekkende meter.
  • Plinten van 7 t/m 10 cm hoog: € 79 per strekkende meter.
Wij bieden ook achterwanden in Dekton aan. In het geval van achterwanden dan zijn er vaak een hele hoop factoren waar wij rekening mee moeten houden, vandaar dat het niet eenduidig is te zeggen welke prijs dit gaat hebben. Voor een offerte kunt u altijd contact opnemen.

6. Prijzen Dekton weten? Vraag dan eenvoudig en snel een offerte aan!

Voorbeelden

Hieronder kunt u enkele foto’s bekijken van het Dekton materiaal. Wilt u meer informatie dan er op deze productpagina is weergegeven? U kunt dan ook de brochure downloaden van de fabrikant. Wilt u Dekton kopen? U kunt dan altijd een offerteaanvraag doen via ons offerteformulier.