Montage keukenblad kost 395,- waarom kost monteren zoveel?

Bij Natuursteenstunter hanteren wij een montageprijs van 395,- inclusief BTW. Hiervoor monteren wij graniet, composiet, Dekton, keramiek en Terazzo. Het bezorgen kost 95,- voor in heel Nederland. Bezorging in België kost 125,-. Wij begrijpen dat dit hoge bedragen zijn die bij u misschien wel vragen zullen oproepen. In deze rubriek proberen wij u uit te leggen waarom wij deze prijzen hanteren en wat er allemaal bij de prijs montage keukenblad zit inbegrepen.

Monteren is een vak apart

Bij Natuursteenstunter werken wij met een aantal Nederlandse keukenmonteurs die zijn gespecialiseerd in het plaatsen van keukenbladen, vensterbanken, badkamerbladen en andere producten die wij leveren. Onze jongste monteur heeft 10 jaar ervaring en onze meest ervaren monteur heeft er al zeker 35 jaar gemonteerd. We hebben dus veel ervaring en dit is terug te zien in het werk van onze monteurs: we gaan pas weg als het werk helemaal is afgerond naar uw wens.

Waaruit zijn de kosten voor bezorging of montage keukenblad opgebouwd?

Waar is de prijs voor de bezorging en/ of montage nu uit opgebouwd? Hieronder leggen we in een paar alinea’s uit waar u nu eigenlijk voor betaald.

De controle en het inladen van het keukenblad:
Om te beginnen hebben onze monteurs hebben een marktconform uurloon: wij willen immers dat zij tevreden naar hun werk gaan. Dit geeft het beste resultaat voor alle partijen. Het werk van onze monteur begint bij het laden van uw keukenblad in ons magazijn. Allereerst wordt het blad nogmaals gecheckt en er wordt gekeken of alle losse onderdelen zoals de spoelbak, de kraan, het zeeppompje of de andere onderdelen passen. Vervolgens laden wij het blad zorgvuldig in een van onze bussen en we zetten het blad stevig vast voor transport. Dit proces neemt minimaal een uur in beslag.

Transport:
We bereiden onze monteurs altijd voor met het volledige dossier van e-mail verkeer, de tekening, de offerte en de factuur. Hierdoor zijn zij volledig op de hoogte van de bestelling en de communicatie. Vervolgens gaat onze monteur de weg op. Afhankelijk van de locatie waar het blad gemonteerd moet worden brengt dit natuurlijk reistijd met zich mee. Daarnaast hebben we bij het transport te maken met brandstofkosten, wegenbelasting en allerlei onderhoudskosten zoals reparatie, banden, olie, enzovoorts. Bij aankomst moet het blad vervolgens uitgeladen worden. Onze monteurs zijn in de regel alleen op pad en wij vragen altijd om een tilhulp bij het uitladen van uw keukenblad. Dit doen wij om hogere kosten uit te sparen voor een bijrijder. Desgewenst kunnen wij ook een tilhulp met de monteur op pad sturen zodat deze kan helpen met uitladen. De kosten hiervan bedragen 75,-.

Verschil bezorging en montage keukenblad:
De kosten voor de bezorging bij u thuis is 125,-. In het geval van een bezorging brengen wij uw blad naar binnen toe en zetten deze in uw huis neer. Het is in dit geval niet de bedoeling dat wij het keukenblad ook daadwerkelijk op de plek neerleggen en gaan installeren. Het neerleggen van een keukenblad op de keuken beschouwen wij als montage omdat dit al een aantal zorgvuldige stappen met zich meebrengt. Natuurlijk kunnen we altijd rekening houden met uw specifieke wensen en wij denken graag met u mee. In het geval van een bezorging zijn alle stappen hier beneden niet van toepassing.

Verwijdering oude blad:
Verreweg de meeste klanten hebben een nieuwe keuken waar nog geen keukenblad op ligt. Sommige klanten hebben echter een tijdelijk blad en deze zullen wij dan voor u weghalen. Desgewenst zorgen wij ook voor de afvoer van dit blad. Wij gaan er dus vanuit dat de keuken staat zonder keukenblad. Indien u een bestaande keuken hebt en uw oude blad moet verwijderd worden dan is dit ook mogelijk. Dit brengt echter behoorlijk wat werk met zich mee. Zo moeten de kitnaden losgesneden worden, het blad moet zorgvuldig van de keuken losgemaakt worden, de spoelbak, kookplaat en al het andere toebehoren moet verwijderd worden. Tot slot moet dit oude blad uit de keuken verwijderd worden zonder beschadigingen en natuurlijk worden onze oude bladen aangeboden voor recycling of verwerking. De prijs voor het verwijderen van het oude blad is 95,-.

De montage keukenblad:
De volgende stap is natuurlijk de montage zelf en hierbij kan onze monteur pas echt laten zien waar hij toe in staat is. Bij de montage is het belangrijk dat de keuken goed waterpas is geïnstalleerd. Wanneer uw keuken niet via Natuursteenstunter is aangekocht dan is dit in principe uw taak. Wij doen het blad, u doet de keuken: eerlijk is eerlijk toch? De keukenbladen worden stuk voor stuk op de keuken gelegd en dit gaat in een bepaalde volgorde afhankelijk van uw type keukenopstelling. Natuurlijk zorgen wij er wel altijd voor dat het blad uiteindelijk perfect waterpas komt te liggen, wij kunnen nog wat corrigeren. Voor het beste resultaat is het natuurlijk het beste als zowel de keuken als het blad recht liggen. Nadat de bladen op de plek ligt begint de installatie van de spoelbak en de kraan.

Installatie van de spoelbak, kraan en kookplaat:
Zodra de blad op de plek ligt installeren wij voor u uw kraan, de spoelbak en de kookplaat. Het is belangrijk dat de spoelbak stevig in de sparing wordt gekit zodat er geen lekkages kunnen ontstaan. De kraan monteren wij op de juiste plaats en de kookplaat ook. Het aansluiten op de waterleiding en het aansluiten van de elektra voor de kookplaat is echter weer uw verantwoording.

De afwerking:
Met de afwerking bedoelen we het kitten van uw blad en het plaatsen van eventuele smetplinten of een achterwand. Wij kitten altijd met een bijpassende kleur kit zodat de naden niet opvallen. Het aanbrengen van het kitwerk is een secuur werkje en wij proberen deze altijd zo recht mogelijk aan te brengen. Mocht dit niet naar uw wens zijn dan kunt u dit altijd ter plekke aangeven aan de monteur: hij zal dit herstellen. De totale montage neemt afhankelijk van het aantal bladdelen tussen de 1 en de 4 uur in beslag. Uiteindelijk wordt alle gemaakte rommel weer opgeruimd en kunt u genieten van uw nieuwe blad!

Prijs en BTW:
Zoals hierboven gemeld is de prijs 395 inclusief BTW. Hieruit moeten alle uren en kosten betaald worden die u hierboven ziet staan.

Totaaloverzicht prijzen montage, bezorging, tilhulp

Hieronder treft u een overzicht van alle bovengenoemde prijzen. Alle prijzen zijn inclusief BTW. De montage geldt voor alle materialen die Natuursteenstunter verkoopt: graniet, composiet, keramiek, Terrazzo en Dekton.

Service: Prijs:
Bezorging België 125,-
Bezorging + montage vanaf 395,-
Tilhulp/ bijrijder 75,-
Verwijdering oude blad . 95,-


Meer vragen?

We hopen dat na het lezen van deze tekst het duidelijk is waarom wij deze onze montageprijs hanteren. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u altijd contact opnemen. U kunt ook via ons offerte/informatieformulier een mailtje naar ons sturen.