Keramiek aanrechtblad aanschaffen? Dat is absoluut een aanrader!

Keramiek is een van de beste materialen die u in uw keuken kunt hebben. Het materiaal wordt gemaakt uit een mengsel van porcelein, klei, kleurstoffen en andere keramische bindmiddelen. Dit mengsel wordt vervolgens onder een hoge druk gebakken en geperst om een licht maar toch bijzonder stevig materiaal te verkrijgen. Wij leveren keramiek van topleverancier Neolith by Thesize. Tussen de kleuren die wij u kunnen bieden treft u een brede lijn aan industriële, natuurlijke en warme kleuren. Een keramiek aanrechtblad is geweldig materiaal van de toekomst dat jarenlang meegaat. Dus, haal het beste in huis: een keramiek aanrechtblad! U kunt hier de prijzen bekijken of nog even wat meer informatie lezen over dit type materiaal.

Eigenschappen, bewerkingsmogelijkheden, voordelen & nadelen keramiek aanrechtblad

Hieronder vertellen wij u wat over de eigenschappen die keramiek heeft en de bewerkingsmogelijkheden. Daarnaast treft u hier informatie over de voordelen van een keramiek aanrechtblad en de nadelen van dit materiaal.

Keramiek aanrechtblad: zeer goede eigenschappen voor in de keuken

De eigenschappen van werkbladen van Keramiek zijn verbazingwekkend. Het materiaal is bijzonder hard waardoor u hete pannen of schalen er direct op kunt plaatsen. Het is daarnaast ook erg krasvast dus u kunt best een keertje uitschieten met het mes. Door de homogene, niet poreuse toplaag is intrekken van vloeistoffen, vetten en vocht uitgesloten. Het is het enige materiaal waar u echt onbezorgd op kan koken. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, is dit stuk high-tech materiaal ook nog erg licht van gewicht. Dit is handig bij de installatie en verminderd het risico op beschadiging fors.

Keramiek aanrechtblad: een moderne uitstraling voor een betaalbare prijs

Keramieken aanrechtbladen hebben een moderne, strakke uitstraling wat schitterend staat in een design keuken. Toch zijn de prijzen best betaalbaar waardoor het ook voor de kleinere budgetten een prima oplossing is. Met het materiaal keramiek werkt natuursteen-stunter.be samen met topleverancier Neolith by Thesize. Neolith is volledig gespecialiseerd in keramisch materiaal: zij bieden het beste materiaal aan en hierdoor weten wij ook wat we in huis hebben. Wij leveren 1 centimeter massief materiaal met bijzonder praktische eigenschappen voor in de keuken, badkamer, voor binnen of voor buiten, eigenlijk is het overal wel geschikt voor!

1. Stappenplan keuze voor uw keramiek aanrechtblad

Wanneer u alle eigenschappen, de bewerkingsmogelijkheden, de voor- en nadelen hebt gelezen over een keramiek aanrechtblad, dan kunt u hieronder de stappen doorlopen voor de keuze van een aanrechtblad. De keuze eindigt bij ons bij de aanvraag van een vrijblijvende en kosteloze offerte. Hieronder treft u de stappen aan:

 1. Interesse in een keramiek aanrechtblad? Als alles duidelijk is over het materiaal dan kunt direct naar de kleurkeuze gaan. Natuurlijk hoeft dit geen definitieve keuze te zijn want dit doet u pas als u het materiaal gezien heeft. Heeft u nog vragen over het materiaal dan kunt u deze altijd via ons informatieformulier stellen of u kunt even bellen/ mailen via ons contactformulier.
 2. Kleurkeuze: direct hieronder kunt u uw keuze maken voor de kleurstelling van uw blad in keramiek Wanneer u globaal weet welke kleur u wilt dan is het handig om deze even te noteren. Voor een goede prijsopgave willen wij deze kleur of kleuren graag weten.
 3. Prijsbepaling van het keramiek: onze prijzen en prijsgroepen treft u onder de kleurkeuze aan. Hierbij is het belangrijk dat u een keuze maakt of uw blad 12 mm massief kan zijn of dat het opgedikt moet worden tot een hoger blad. U treft hieronder uitleg van wat een opdikking is.
 4. Prijsbepaling van alle bewerkingen: naast de kleur en de dikte van het materiaal zijn er diverse bewerkingen die vaak nodig zijn. Zo kan het nodig zijn om een sparing te maken voor een kookplaat en/of voor de spoelbak.
 5. Smetplinten, achterwanden en overige: voor de fraaiste afwerkingen en voor een stukje functionaliteit raden wij aan om na te denken of u plintjes boven uw blad wilt. Daarnaast bieden wij ook achterwanden aan voor bijvoorbeeld achter uw kookplaat. Mochten de pannen tijdens het eten voor spetters zorgen dan kunt u dit eenvoudig afwassen.
 6. Offerte aanvragen keramiek aanrechtblad. U kunt ervoor kiezen om zelf een berekening te maken op basis van bovenstaande stappenplan. Daarnaast helpen wij u altijd graag bij het maken van een keuze, u kunt altijd even contact met ons opnemen. Uiteraard kunt u ook direct een offerte aanvragen.
Hieronder treft u stap 2 aan: de kleurkeuze voor een keramiek aanrechtblad.

2. Bekijk hieronder alle kleuren keramiek van Neolith

Hieronder treft u al onze kleuren keramiek van Neolith aan die wij in ons assortiment hebben. Wij werken met een prijsgroep van 229,- per strekkende meter.

Neolith Colorfeel

Neolith Colorfeel is een collectie van 11 trendy kleuren keramiek: van donker tot licht. De afwerking van het materiaal is mat en het materiaal glanst niet. Hieronder kunt u lezen en bekijken welke kleuren er in deze kleurgroep vallen:

 • Neolith Colorfeel Arancio
 • Neolith Colorfeel Artic White
 • Neolith Colorfeel Avirio
 • Neolith Colorfeel Chocolate
 • Neolith Colorfeel Cobalto
 • Neolith Colorfeel Humo
 • Neolith Colorfeel Mela
 • Neolith Colorfeel Moka
 • Neolith Colorfeel Nero
 • Neolith Colorfeel Nieve
 • Neolith Colorfeel Peria

3. Bepaal de prijs keramiek aanrechtblad

U bevindt zich nu bij stap 3 ‘prijs keramiek aanrechtblad’. Bij de keuze van uw keramiek aanrechtblad zit er een verschil of u 10 mm massief keramiek wilt of dat u uw aanrechtblad wordt ‘opgedikt’: hiermee bedoelen we dat de rand wordt afgewerkt met een recht verstek of met een waterkering. Hieronder kunt u u bekijken wat de drie opties exact inhouden voor een keramisch keukenblad.

Massief keramiek aanrechtblad 10 mm dik

Wanneer u een massief keramiek aanrechtblad kiest dan wordt uw blad vervaardigd uit 10 mm dikke platen van keramiek (zogenaamde slabs). Keramiek is een materiaal dat wordt geproduceerd uit een mengsel van porselein, klei en kleurstoffen dat wordt gebakken en geperst. Keramiek is hierdoor keihard en heeft bijzondere functionele eigenschappen voor in de keuken. Het is uiteraard mogelijk om een spoelbaksparing, kraangat of kookplaatsparing uit het blad te zagen. De randen van het plaatmateriaal wordt vervolgens afgewerkt door het te polijsten. Het in het geval van een massieve bewerking verder niet nodig om een extra rand aan te brengen aan het plaatmateriaal.

Wilt toch liever een dikker keramisch keukenblad dan 10 mm? Klik dan op de tabbladen hierboven.

Prijstabel ‘prijs keramiek aanrechtblad’

Hieronder treft u onze prijstabel aan met prijzen voor een keramiek aanrechtblad van Neolith. We zullen u hier even kort uitleggen hoe deze tabel werkt met een rekenvoorbeeld. Stel u wilt een keramisch keukenblad van 2 meter 20 lang (2200 mm) bij 60 cm diep met een recht verstek. U kijkt dan in de tabel voor de prijs die dit kost (€ 239 per strekkende meter). U vermenigvuldigd vervolgens het aantal strekkende meters met de meterprijs en u krijgt dan: 2,2 x € 239,- = € 525,80 inclusief BTW. Vervolgens kijkt u bij stap 4 welke sparingen u nodig heeft en u telt dit op bij de meterprijs. Mocht u hier niet uitkomen dan kunt u altijd kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen via ons offerteformulier.

Hieronder treft u de prijzen voor keramische keukenbladen. De prijzen zijn inclusief BTW en gebaseerd op strekkende meters tot een diepte van maximale 62 centimeter.

1-2-cm-massief 3-8-cm-recht 3-8-cm-recht
 Bewerking:  1 cm massief 2 t/m 8 cm recht verstek
uit 3 mm dik materiaal
 2 t/m 8 cm recht verstek
uit 5 mm dik materiaal
Prijs: € 289  € 239 € 259


4. Bewerkingen:

Indien uw blad dieper moet zijn dan 62 centimeter dan rekenen wij 15% per 10 centimeter dat uw blad dieper moet zijn. Wij halen weer even het rekenvoorbeeld van hierboven aan. Als u een blad in recht verstek van 2,20 lang wilt hebben (in prijsgroep 2) maar deze moet 70 centimeter diep zijn dan rekenen wij 2,20 x € 189 = € 525,80 x 1.15 = € 604,67. Mocht u vragen hebben over deze berekening dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

Prijs keramiek aanrechtblad: sparingen

Type sparing Prijs:
Hoekuitsparing: € 29
Hoek schuin zagen: € 29
Kookplaatsparing standaard: € 69
Kookplaatsparing groot: € 99
Kraangat: € 29
Vlakinbouwsparing: € 149
OnderbouwSpoelbaksparing: € 199

 

Extra Randafwerkingen:

De voorzijde is standaard afgewerkt en gepolijst. Wilt u dat bijvoorbeeld de zijkant of achterkant wordt afgewerkt? Dat kan natuurlijk. De prijs is € 59,- per meter (inclusief verstek of waterkering).

5. Kies uw plinten en/of achterwanden

Wanneer u plinten boven uw blad wilt dan hebben wij twee prijsklassen:

 • Plinten van 4 t/m 6 cm hoog : € 49 per strekkende meter.
 • Plinten van 7 t/m 10 cm hoog: € 59 per strekkende meter.

Wij bieden achterwanden aan vanaf € 199 per vierkante meter. In het geval van achterwanden dan zijn er vaak een hele hoop factoren waar wij rekening mee moeten houden, vandaar dat het niet eenduidig is te zeggen welke prijs dit gaat hebben.

6. Prijs keramiek aanrechtblad bekeken en wilt u liever dat wij een berekening maken? 

Vraag dan eenvoudig en snel een offerte aan!